[...] 7,8 g Opis: Specjalna białkowa formuła GainPro (Ultrafiltrowany w niskich temperaturach koncentrat białka serwatki, instanizowany kazeinian wapnia, łatwo rozpuszczalna albumina białka jaja oraz kazeinian sodowy), maltodekstryny , fruktoza, lecytyna, kwasy tłuszczowe o średnich łańcuchach (Olej MCT) Opinia: Jeden z najlepszych gainerow o [...]
Dzięki wszystkim za odpowiedż! Brutus co za odkrycie, to sobie mogę przeczytać na opakowaniu czy w katalogu etc. Ale z czego jest pozyskiwana ta albumina, z białka jaja czy z żółtka?? Pozdrawiam TOBY
albumina albo z bialka jaja albo z odżywki (np egg protein olimpa) Co do kazeiny - to niby jest Pro Cas, ale chyba zaprzestali produkcji... resztą lepiej twaróg, bo smaczniejszy Jest jeszcze hydrolizat -ten to już sie wyjatkowo szybko wchlania- ale b. drogi i niedobry (nawet bardzo)
[...] 60 9. Skad pochodzi nazwa "białko serwatkowe"? Nazwą "białka serwatki" określa się grupę białek, w skład której wchodzą b-laktoglobulina, a-laktoalbumina, immunoglobuliny, albuminy osocza, glikomakropeptydy, laktoferyna i inne. 10. Dlaczego w zdrowej diecie powinna się znaleźć oliwa z oliwek? zapobiegająca starzeniu [...]
[...] - prepararaty te są podgrzewane. Ale mogę sie mylić, nie jestem technologiem zywności. w ultrafiltrowanych koncentratach jajecznych jest - z tego co sie orientuje - sama albumina jajeczna. Tymczasem w surowym jaju - jest jeszcze wiele innych frakcji białkowych, np inhibitory enzymów trawiennych (jak owomukoid czy owomucyna). Wybacz tryb [...]
Śniadanie ♦ Jabłko do wywalenia (większość owoców wzmaga problemy w takich wypadkach - można spróbować banana, ale najlepiej takiego mało dojrzałego, tam jest najwięcej skrobi) ♦ Odżywka proteinowa - jeśli jest na bazie mleka, to może być problem z laktozą, ewentualnie również problemy z białkami mleka Drugie śniadanie ♦ Jaja kurze całe - może być [...]
[...] nie może pretendować do miana produktu o wysokiej jakości. Dlatego producenci dodają odpowiednie emulgatory, by w produkcje połączyły się frakcje białkowe (kazeina, laktoalbumina, albumina jaj, hydrokoloidy), by odżywka była rozpuszczalna w płynach i nie zbrylała się w wodzie czy mleku. Dodają również z zewnątrz enzymy (aminogen, zitrix), po [...]
[...] redukować tkankę tłuszczową. Wartość biologiczna wybranych białek izolat białka serwatki 159 mieszanka białek jaja i pszenicy 118 koncentrat białka serwatki 104 laktoalbumina (białko z mleka) 104 albumina jaja kurzego 100 białko z drobiu 79 białko soji 75 Wartość biologiczna oznacza ilość białka własnego organizmu, która może zostać [...]
[...] redukować tkankę tłuszczową. Wartość biologiczna wybranych białek izolat białka serwatki 159 mieszanka białek jaja i pszenicy 118 koncentrat białka serwatki 104 laktoalbumina (białko z mleka) 104 albumina jaja kurzego 100 białko z drobiu 79 białko soji 75 Wartość biologiczna oznacza ilość białka własnego organizmu, która może zostać [...]
[...] obie frakcje białkowe posiadają swoje nieocenione walory, które Twój organizm zagospodaruje w każdej sytuacji między posiłkami, po treningu oraz na noc. Podobnie albumina jaja posiada niezastąpione właściwości, które czynią ją bardziej przydatną w określonych sytuacjach. Jest sprawą niezwykle istotną, aby połączyć ze sobą najwyższej [...]
[...] sa na gainerze,a patrzcie jakie sa na ryzu itp...tez sa weglowodany,tluszcz,bialko itp...i skumalijuz kupuje na luzie...ale jak im tlumaczylem i nie kupilem(nie widzieli tego na oczy) to nie chcieli mikupic twarog w takim opakowaniu,kostkach(200g),bierz bo jest kazeina(7h bialko wchlania),albo zjedz z 3 jaja(albumina ,ok.5h wchlania sie)
[...] to jak zmieszanie dwóch róznych produktów. Dla przykłądu koncentrat białka serwatkowego to: beta-laktoglobuliny (35 - 36%), alfa laktoalbuminy (20%), immunoglobuliny (10%), albumina serum krwi (5%), i kilka innych ;-) Nawet jedzenie samego mięsa, np wieprzowego lub wołowego to mieszanie różnych, a niekiedy skrajnie różnych białek. Przykładowo [...]
[...] MATRIX 5.0 Rewelacyjna rozpuszczalność za pomocą łyżki Anaboliczne i antykataboliczne źródła protein Serwatka, micelarna kazeina oraz albumina jaja Niesamowity smak nawet z wodą Idealny dla każdego, nawet dla rekonwalescentów Smaki: Simply Vanilla – Waniliowy Orange Crème [...]
[...] sportowców i osób prowadzących aktywny tryb życia. Jeszcze w latach 80-tych ubiegłego wieku głównym produktem służącym do otrzymywania białkowych odżywek dla sportowców była albumina jaja kurzego. Jednakże od lat 80-tych nastąpił gwałtowny rozwój technik membranowych. Wyprodukowano membrany, które charakteryzowały się dużą wydajnością i [...]